A blokklánc technológiában és a pénzügyi informatikában regionális vezető szerepünk lehet Deutsch Tamás szerint

„A kormányzat nyitott a blockchain technológiák bevezetése iránt, keresi a partnereket, akik segíthetnek megadni a közös választ erre a kihívásra, a cél pedig az, hogy az ország regionális vezető szerepre tegyen szert a pénzügyi (fintech) és blockchain technológiák terén – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztos a témában rendezett pénteki budapesti konferencián.

A budapesti Blockchain Competence Center (BCC) megnyitóján a politikus hangsúlyozta: a kormányzat célja az, hogy olyan, biztonságosan használható digitális technológiák nyerjenek teret, amelyek növelik a polgárok életminőségét és versenyképességét, valamint hozzájárulnak digitális kompetenciáik gyarapításához.

Közlése szerint ez év közepére elkészül Magyarország fintech-stratégiája, de hasonló dokumentum készül a blockchain-fejlesztésekkel kapcsolatban is, a kormányzat elé pedig az iparági szereplőkkel közösen kidolgozott anyag alapján kerülnek majd intézkedési, így törvényalkotási javaslatok.

Deutsch Tamás – a fintech és blockchain fejlesztésekben elfoglalható helyünket az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia kifejlesztésében játszotthoz hasonlítva – megjegyezte, míg az előbbi témát ma leginkább a kriptovaluták kapcsán ismerik az emberek, az utóbbi is jóval nagyobb lehetőségeket rejt magában, mint a ma legnépszerűbb téma, az önvezető járművek kérdése.

Arról beszélt, „jó esély van” arra, hogy Magyarország a digitalizáció nyertese legyen, de ehhez arra is szükség van, hogy Európa ledolgozza az e téren mostanra felhalmozott versenyhátrányát.

A BCC társalapítói az eseményen elmondták: a blockchain technológia a gazdasági tranzakciók kikezdhetetlen nyilvántartása, amelynek révén a fizikaiak után teljesen egyedi, törölhetetlen és másolhatatlan „digitális tárgyak” hozhatóak létre, ennek gazdasági hatása pedig szerintük ahhoz lesz hasonló, amilyet az internet elterjedése gyakorolt a médiaiparra.”

Forrás:
Deutsch Tamás: a blockchain technológiában regionális vezető szerepünk lehet; Magyar Idők/MTI; 2018. január 26.
Blockchain Competence Center

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.