Skip to main content
informatika

A Bluetooth lehet a mobilfizetés úttörője mondta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója

Szerző: 2018. február 25.No Comments

„A Bluetooth-technológia áttörést hozhat a mobilfizetési megoldások területén – közölte az InfoRádió Okosvilág című műsorában a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.
„Az a víziónk, hogy a jövő városaiban ezeket a különféle okosmegoldásokat nagyon sok esetben mobiltelefonos eszközzel vesszük igénybe” – mondta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. A fizetéseknél elterjedt NFC-technológiák mellett kísérleteznek a Bluetooth nyújtotta lehetőségekkel is – tette hozzá.

A cég vizsgálja, hogy milyen lehetőségei vannak az elektronikus kártyák mobiltelefonba történő költöztetésének. Egy olyan városkártyamodellen dolgoznak, melynek már nem a plasztikkártya az alapja, hanem szolgáltatások és az okostelefon.

Léteznek alacsony energiaigényű megoldások, például jelenleg is fut pilot projektje a cégnek, melyben Bluetooth Beaconök segítségével sugároznak adott területen információt a fizetős parkolásról. Az NFC-vel ellentétben ez a technológia szinte minden telefonban megtalálható – hangsúlyozta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.”

Forrás:
A Bluetooth lehet a mobilfizetés úttörője; Czwick Dávid; Infostart/InfoRádió; 2018. február 23.