Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyartechnika

Ipar 4.0? Van hozzá támogatás! – a GINOP 3.2.6 pályázathoz kapcsolódó üzleti lehetőségekről az IVSZ-nél

Szerző: 2018. február 26.No Comments

„Az IVSZ Fejlesztési és EU források munkacsoport 2018. február 13.-án tartott ülésén ismertette a GINOP 3.2.6 pályázathoz kapcsolódó üzleti lehetőségeket.

A konstrukció lényege, hogy a feltételeknek megfelelő kkv-k Ipar 4.0 fejlesztésekre akár 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak. Az összeget a legmodernebb informatikai, gyártástechnológiai szoftverek és eszközök beszerzésére fordíthatják, ez pedig komoly üzleti potenciált jelenthet a kkv-k ezen szükségleteit kielégíteni képes tagvállalataink számára is.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától érkező szakértő ismertette, milyen feltételeknek kell eleget tennie a pályázó kis és közepes vállalatoknak a támogatás elnyeréséhez:

  • olyan vállalkozások pályázhatnak, melyek statisztikai létszáma min. 10 fő, éves árbevétele pedig eléri a 100 millió forintot
  • a forrás olyan fejlesztésekre szerezhető meg, amely az ipar 4.0 gyártó és informatikai eszközök, szoftverek és tanácsadás témakörbe tartozik, továbbá gyártó eszközök költségeire (legfejlebb 40%-ig), valamint az ezekhez kapcsolódó képzésekre és bérekre lehet igényelni
  • a Big data, M2M, IoT és szenzorok, szimuláció, virtuális és kiterjesztett valóság, robotika, kognitív technológiák, PDM/PLM, APS és MOM/MES és egyéb emelt szintű rendszerek bevezetése önállóan támogatható
  • a támogatás mértéke legfeljebb 100 millió forintban van meghatározva, mely vissza nem térítendő.
  • A támogatásért cserébe vállalni kell, hogy az átlagos éves nettó árbevétel eredmény növekedése (legalább 7% a bázisévhez képest), vagy üzemi (üzleti) tevékenység eredmény növekedés az elnyert (vissza nem térítendő) támogatás értékének legalább 20%-ának mértékéig terjed.
  • Az eDFV (emeltszintű Digitalizációra felkészült vállalkozás) minősítéssel a GINOP-3.2.6-8.2.4 kódjelű, emelt szintű vállalati (ipari) digitalizációt támogató pályázatban is +5% vissza nem térítendő támogatás szerezhető, így elérve a maximális 40%-ot, illetve minősítés megléte esetén további plusz értékelési pontok is szerezhetőek. A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódjelű komplex vállalati infokommunikációs fejlesztéseket támogató pályázat hasonló szisztémára épül, DFV (digitálisan felkészült vállalkozás) minősítéssel plusz támogatási százalék (+5%) kapható.

Ha további információra lenne szükséged a pályázattal kapcsolattal akkor látogass el erre a weboldalra.

A találkozó további részében a munkacsoport vezető bemutatta a munkacsoport által véleményezett DJP hitel és tőkeprogram anyagainak eredményeit, valamint áttekintették a budapesti és pest megyei támogatási lehetőségeket. Az ülés előtt a vezető találkozott az NFM szakértőivel, és erről is beszámolt a megjelenteknek.

A találkozón meghatározták a 2018-as fókusz területeket, melyek között helyet kapott a DJP pénzügyi programjának monitorozása, a GINOP 3. finomhangolása, a visszatérítendő konstrukciókról tudás- és jó gyakorlat megosztás. Szak- és fejlesztéspolitikai szinten pedig az innovációs és smart támogatások rendszerének módosítása, valamint új pozíció papírok elkészítse fog kiemelet figyelmet kapni.

Az ülés napirendjének utolsó pontja a tisztújítás volt. A jelenlévők egybehangzóan támogatták Magyari Donátot, az eddigi munkacsoport vezetőjét, hogy folytassa munkáját a következő időszakban is. Amennyiben elsőként szeretnél értesülni a továbbiakban is a pályázati lehetőségekről, keresd Tátrai Zsófia munkacsoport koordinátort (tatrai.zsofia[@]ivsz.hu) és csatlakozz a Fejlesztési és EU Források Munkacsoporthoz!”

Forrás:
Ipar 4.0? Van hozzá támogatás!; IVSZ; 2018. február 15.
A GINOP-3.2.6 Pályázat ismertetése (MKIK); IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért; 2018. február 19. (prezentáció)