Skip to main content
közigazgatás: magyar

A sajószentpéteri kormányablak már a huszadik Borsodban

Szerző: 2018. március 19.No Comments

„Már Sajószentpéteren is korszerű körül­mények között intézik az ügyeket.

„A területi közigazgatás fejlesztésének kiemelt célkitűzése az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. A megvalósítás egyik legfőbb eszköze a kormányablakok hálózatának kiépítése és működtetése, valamint a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztése…” Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja ezekkel a mondatokkal ­vezette be azt a sajószentpéteri ünnepséget, amelyen – a felvázolt folyamat következő állomásaként átadták a Kazincbarcikai ­Járási ­Hivatal keretein belül működő Sajószentpéteri Kormányablakot, amely – mint a kormánymegbízott jelezte is – immár huszadik a megyében.

Ma már az ügyfél és az ő ügye van a ­középpontban…” Demeter Ervin

Emlékeztetett arra, hogy amikor – egészen ­pontosan 2011. január 3-án – ­Miskolcon átadták a megye első kormány­ablakát, akkor az országban összesen húsz kormány­ablak működött és mindez jelzi a fejlődés ­hatékonyságát.

Középpontban az ügyfél
Mint mondta, az ügyintézés a szabályok betartatásától odáig jutott, hogy ma már az ügyfél és az ő ügye van a középpontban, és a kormány­ablakokban dolgozók feladata az, hogy a jogszabályok adta kereteken belül elintézzék azt a bizonyos ügyet.

Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője felidézte, hogy 2013. január 2-án, reggel 8 óra 10 perckor futott be az első ügy a járási hivatal kereteiben működő kormányablakhoz és ma már büszkén mondhatjuk ki a ­számot, hogy az elintézett ügyek száma 557 546. Ennek a további gyarapításában nagy szerepe lesz a Sajószentpéteri Kormányablaknak, amely ­három járás, a Miskolci, az Edelényi és a ­Kazincbarcikai határán ­működik, így ­stratégiai helyen ­található.”

Forrás:
A sajószentpéteri kormányablak már a huszadik Borsodban; BOON.hu; 2018. március 18.