Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablak busz járja Bács-Kiskun megye kis falvait, a nagyobb intézményeket, rendezvényeket

Szerző: 2018. április 21.No Comments

„A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal sajtótájékoztatón mutatta be azt a kormányablaki feladatok ellátására kialakított „kormányablak buszt”, amely előre meghirdetett menetrend szerint járja a megye kisebb falvait, a települések nagyobb rendezvényeit, de kórházakban, nagyobb cégeknél is megfordul, hogy a közigazgatási ügyek intézését ilyenformán is közelebb vigyék az emberekhez.

A sajtótájékoztatón Kovács Ernő kormánymegbízott, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselők álltak a média munkatársai elé, hogy az újdonságnak számító mobil ügyintézési helyszínről beszéljenek.

Kovács Ernő kormánymegbízott elmondta: április hónaptól a mobil Kormányablak buszban is lehet minden olyan ügyet intézni, amit a hagyományosan kialakított kormányablakban is elvégeznek. A kormányablak ügyintézők a kormányablaki feladatok ellátására kialakított busszal járják a megyét, hogy a kis települések mellett egy-egy nagyobb rendezvényen, nagyobb létszámot foglalkoztató cégnél, kórházak, intézmények udvarán tegyék lehetővé a szolgáltatás igénybevételét.

A kormánymegbízott rámutatott: a kormányablak busszal még inkább megvalósul az a cél, hogy a közigazgatás nyújtotta szolgáltatásokat közelebb vigyék az emberekhez, olyan helyeken is biztosítsák a kormányablak ügyintézést, ahol ennek eddig nem voltak meg a technikai feltételei. A kormányablak busz újabb lépés azon az úton, hogy a rendszerszintű átalakuláson túl lévő közigazgatás korszerű, ügyfélbarát, „egy ablakos” modellje még inkább beváltsa a hozzá fűzött várakozásokat.”

Forrás:
Kormányablak busz járja a megye kis falvait, a nagyobb intézményeket, rendezvényeket; Zsiga Ferenc; KALOhírek; 2018. április 19.