Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablak nyílik Simontornyán

Szerző: 2018. május 13.No Comments

„Hamarosan új integrált ügyintézési pont nyílik Tolna megyében, Simontornyán. Az épületben – mivel az nem a város központjában található – lesz postapont is az ügyfelek 100 százalékos kiszolgálása érdekében – mondta a Rádió Orientnek korábban Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Az erre szolgáló épületet Simontornya településtől kapta meg a kormányhivatal és 50 millió forintos saját hazai forrásból újították fel – mondta a hivatalvezető. Mivel azonban az épület nem a település központjában található, ezért postapontot is kialakítanak az állampolgárok minél egyszerűbb kiszolgálása érdekében.
A kormányablak minden szükséges infrastrukturális feltételnek meg fog felelni – szögezte le Horváth Kálmán.

A kormánymegbízott fontosnak tartja az ügyintézők folyamatos képzését, hiszen mint arra emlékeztetett, ma már közel 1600 ügyet lehet intézni a kormányablakokban, s ezek ellátásához valamennyi kollégának naprakész információval kell rendelkeznie.
Tovább kell erősíteni az ügyfél centrikusságot, ennek érdekében törekedni kell arra, hogy a kollégák magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleket – mutatott rá.

Amiben még van javítani való, az helyi szinten az infrastrukturális eszközök és az eszközpark, de országos szinten vannak még lehetőségek az állami rezsicsökkentésben is – emelte ki. Hozzátette: a Tolna Megyei Kormányhivatalra nagy feladatok fognak hárulni Paks II beruházás tekintetében is.

Horváth Kálmán fontosnak tartja, hogy ne csak a kormányhivatali épületek, hanem valamennyi járási hivatal épülete korszerű legyen.
Éppen ezért két ütemben újították fel a megyében található valamennyi közigazgatási funkciót betöltő épületet, eddig összesen több mint kétmilliárd forint értékben.”

Forrás:
Kormányablak nyílik Simontornyán; OrientPress; 2018. május 7.