Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyartechnika

Csökkent az IT-szektorban működő kkv-k számára kiírt pályázat keretösszege

Szerző: 2018. június 18.No Comments

„A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” című (GINOP-3.1.2-8.2.4-16) több ponton is módosult – hívta fel a kormány a pályázók figyelmét.
A legfontosabb változások a keretösszegeket érintik: a program teljes keretösszege

10,1 milliárd forintról 5,9 milliárd forintra csökkent, ezen belül
a vissza nem térítendő támogatás keretösszege 4,5 milliárd forintról 1,8 milliárd forintra,
a kölcsön keretösszege 5,6 milliárd forintról 4,1 milliárd forintra
csökkent. Egy pályázó 2–40 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást, valamint 2,5–50 millió forint közötti kölcsönt kaphat; a támogatott támogatási kérelmek várható száma 115.

A forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

„Jelenleg kevés magyar fejlesztésű, világszínvonalú IKT termék és szolgáltatás van jelen a világpiacon. A szoftverfejlesztési és IT szolgáltatási szektorokban olyan, jórészt hazai tulajdonú vállalkozások működnek, amelyek magas kvalitású munkaerő alkalmazásával nagy hozzáadott értékű, nemzetközileg is piacképes termékeket és szolgáltatásokat tudnak előállítani. Ezért ez a szektor az egyik olyan ágazat, amely kitörési pont lehet világszinten is Magyarország számára” – olvasható a Felhívásban.

A felhívást 2016 novemberében bocsátotta a kormány társadalmi egyeztetésre, hivatalosan ugyanezen év decemberében jelent meg.

A felhívás még nyitott:
a támogatási kérelmeket 2019. március 8. 12:00 óráig nyújthatják be a feltételeknek megfelelő mikro-, kis- és középvállalkozások.”

Forrás:
Csökkent az IT-szektorban működő kkv-k számára kiírt pályázat keretösszege; Kamara Online; 2018. június 14.
Lásd még: Módosult Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása című (GINOP-3.1.2-8.2.4-16 kódszámú) felhívás; Széchenyi 2020; 2018. június 13.