Csongrád megyében csak három kisebb városnak nincs önkormányzati mobil alkalmazása

„Csongrád megye – Szeged jól el van eresztve a városba látogatók életét megkönnyítő alkalmazásokkal, a hódmezővásárhelyi önkormányzat applikációja az aktuális hírek, közigazgatás és intézmények mellett tartalmazza a turizmus és gasztronómia menüpontokat.

Három hete számoltunk be arról, hogy Szeged turisztikai vonzerejét erősítheti az az applikáció, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének kutatása alapján fejlesztenek. A mobilalkalmazás különböző városi sétákat kínál. Az alkalmazás cikkünk írásának pillanatában egyelőre 500 letöltésnél tart az androidos telefonokat kiszolgáló Google Play áruházban.

Szeged jól el van eresztve a városba látogatók életét megkönnyítő alkalmazásokkal: a Szeged Guide kiemelt látnivalók bemutatását ígéri, de van több applikáció, ami a tömegközlekedésben segít eligazodni, ezenkívül többek között a vadaspark, a füvészkert is saját programmal büszkélkedhet.

A Mórahalom látnivalóit bemutató alkalmazásról tavaly májusban írtunk lapunkban. (2017. május 24.: Ismerjük meg Mórahalmot okostelefonos játékkal!) Ez a homokháti város különlegességeit, a települési értéktárban lévő dolgokat mutatja be. A játék a Miratia alkalmazáson belül érhető el „Aranytallérok nyomában” és „Kisvasúttal hangosan” címen.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat applikációja az aktuális hírek, közigazgatás és intézmények mellett tartalmazza a turizmus és gasztronómia menüpontokat, amelyek kifejezetten a turistáknak szólnak.

A megye nagyobb városai közül Csongrád is rendelkezik önkormányzati applikációval, de ez inkább a helyieknek szolgál információval, a programajánlatok menüpont alatt 5-6 hónapos események szerepelnek. A CsongrádMost alkalmazás környékbeli programokat és eseményeket ígér, de a cikk írásakor épp nulla eseményt mutatott a képernyő.
Makóról a Makó Anno Guide néven érhető el egy, a város múltját bemutató applikáció, amely egyelőre mindössze 100 letöltéssel büszkélkedhet. Ennek használatával a helytörténeti tudnivalók mellett a nevezetességeket bemutató galériával és jeles makóiakkal ismerkedhetünk meg.

Sándorfalvára keresve a Google Play áruházban egy fejlesztés alatt álló, kiadatlan alkalmazást találtunk, amelynek egyelőre a Közterületi bejelentés menüpontja működik csak, az viszont profin. Az illegális szemétlerakástól a kátyúkon és az elmozdult csatornafedeleken át a csőtörésig, veszélyes állatokig bármit bejelenthetünk az önkormányzatnak. Ez ugyan a turistáknak nem nagy segítség, a helyieknek annál inkább.
A Szentesre érkező látogató az egyszerű és könnyen használható My Szentes applikációval éttermeket, szállást, programokat, bankautomatákat és akár fogorvost is kereshet.

A kisebb városok közül nincs mobilapplikációja Csanádpalotának, Kisteleknek és Mindszentnek.”

Forrás:
Okostelefon is lehet idegenvezető: 3 megyei városnak nincs mobilalkalmazása; delmagyar.hu; 2018. június 21.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika, Internet, közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.