Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyar

Befejezéséhez közeledik a régió legnagyobb kreatív- és startup-központja, a Millenáris Startup Campus (MSC) kialakítása

Szerző: 2018. június 30.No Comments

„Az egykori Ganz-gyártelepen kialakított Millenáris Startup Campus nyílt napján a kormányzat, a leendő bérlők és az újságírók előtt is sikert aratott a régió legnagyobb kreatív központja.

A Millenáris Park területén befejezéséhez közeledik a régió legnagyobb kreatív- és startup-központja, a Millenáris Startup Campus (MSC) kialakítása. A magyar ipar és innováció ikonikus helyszínén, az egykori Ganz-gyár évszázados csarnokaiban az első ütemben 200 fő befogadására alkalmas közösségi irodateret alakítanak ki, amely közel 100 munkaállomást, 7 tárgyalót és 17 privát irodát foglal magában.

Ezekhez két szemináriumi terem, egy 1500 fős konferenciaterem és egy százfős előadóterem is csatlakozik. A nagy volumenű beruházás első ütemét a Miniszterelnökség a kormányhatározatban az egész projektre eredetileg előirányzott összeg egyharmadából, 1,7 milliárd forintból, a tervezett határidőre valósította meg. A campus célja, hogy az innovációs szféra valamennyi szereplőjének – startupok, inkubátorok, finanszírozók, valamint az érdeklődő nagyvállalatok – képviselőit befogadva a magyar és regionális kreatív ipar motorjává váljon.

Az MSC június 27-én két rendezvénnyel is bemutatkozott a nyilvánosság előtt. Délelőtt a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK) ülésén az MSC előadótermében dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztert választották az 5GK elnökének. A miniszter elismerően nyilatkozott a Millenáris Startup Campusról, egyúttal támogatásáról biztosította a kezdeményezést, amikor az ülés előtt a campus fejlesztési projekt szakmai irányítója, dr. Császár Dániel, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, a Millenáris Nkft. tulajdonosi joggyakorlója kíséretében körbejárta a beruházást.

Délután a média képviselői és az első száz szakmai érdeklődő is bejárhatta a látványos, korszerű és inspiráló tereket. A székek egyharmada már az építkezés alatt lekötésre került, az bejárást követően pedig további több tucat székre jelezték igényeiket a startupok, a privát irodákra pedig két és félszeres túljelentkezést regisztrált a Millenáris Nkft. A Millenáris Startup Campus 2018. július 9-én kezdi próbaüzemét. Az első bérlőket, akik kedvezményes áron vehetik igénybe a központ szolgáltatásait, és akiknek visszajelzésére a beruházás finomhangolásában is számítanak, szakmai szempontok alapján választják majd ki.”

Forrás:
Sikeresen debütált az új startup-központ; Origo.hu; 2018. június 29.
Millenáris Startup Campus
Lásd még: 1488/2017. (VII. 31.) Korm. határozat a Startup Campus Budapest megvalósításáról a Millenáris Parkban; Nemzeti Jogszabálytár, Hatályos: 2017. július 31.
A Millenárison nyílik a Startup Campus; Kotroczó Melitta; 2018. május 25.
Közép-Kelet-Európa legnagyobb coworking irodája nyílik a Millenárison; Dömötör Nikolett; Szeretlek Magyarország; 2018. június 27.