Skip to main content
hírközlésinformatikaInternetszakirodalomtávközléstechnika

W3C Műhelykonferencia jelentés – Web5G: Hálózati és webes technológiák evolúciójának párhuzama

Szerző: 2018. augusztus 13.No Comments

„A W3C közzétette a 2018. május 10 – 11-én, Londonban rendezett Web5G: Hálózati és webes technológiák evolúciójának párhuzama műhelykonferenciáról (W3C Workshop on Web5G: Aligning evolutions of network and Web technologies) készült jelentést, amely tartalmazza minden egyes szekció összefoglalóját valamint hivatkozást a prezentációkhoz. A megbeszélések részletesebb jegyzőkönyvei szintén elérhetők.

Hálózatüzemeltetők, fejlesztők, alkalmazásfejlesztők, tartalomszolgáltatók és szabványkészítők vettek részt az eseményen, melynek célja annak felderítése, hogyan segíthet a Nyílt Webes Platform az 5G innováció alkalmazásában az alkalmazási szinttől a hálózati szintig.

A kétnapos rendezvény alatt a résztvevők megvizsgálták azon lehetőségeket, melyeket az alkalmazási szinten születő innovációk és új képességek az 5G hálózathoz adhatnak. A rendezvény egy akciócsoport tervezett életre hívásának igényével zárult, ahol a résztvevők felfedezhetik, hogyan működhetnek az 5G és a webes közösségek produktív és egymáshoz kapcsolódó módon.

Emellett széles körű megegyezés született arról, hogy minél hamarabb meghatározásra kerüljenek azon üzleti és technikai célok, melyek közös együttműködést ösztönöznek a W3C, 5G szabványosítási szervezetek (pl. 3GPP), fejlesztők, eszköz- és hálózatüzemeltetők, böngésző fejlesztők között. A cél egy olyan környezet megteremtése, melyben minden érintett támogatja az új technológiák fejlesztését és alkalmazását.

A W3C köszönetet mond a rendezvény házigazdájának, a GSMA-nak, valamint a Programbizottságnak az esemény létrejöttéért.”

Forrás:
W3C Műhelykonferencia jelentés – Web5G: Hálózati és webes technológiák evolúciójának párhuzama; W3C Magyar Iroda; 2018. augusztus 9.