Négymilliárdos informatikai fejlesztés a MÁV-nál

„A MÁV-Start Zrt. és a MÁV Zrt. alkotta konzorcium 3,6 milliárd forintos támogatási szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) informatikai fejlesztésre az Integrált közlekedésfejlesztési operatív programban (Ikop) – közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

A másfél éves informatikai fejlesztés végrehajtására a vasúttársaság a DXC Technology Magyarország Kft.-vel szerződött. A minisztérium a mintegy négymilliárd forint értékű projekt bekerülési értékének 90 százalékára vállalt támogatási kötelezettséget.

A közlemény szerint a közlekedésfejlesztési projekt a gördülőállomány-karbantartást és az erőforrás-tervezést támogató informatikai rendszer bevezetését támogatja csoportszinten.

A DXC Technology Magyarország Kft. nyílt, európai uniós értékhatárt elérő, egyfordulós közbeszerzési eljárásban nyerte el a rendszer megvalósítását, amire 22 hónap áll rendelkezésre – közölte a vasúttársaság.”

Forrás:
Négymilliárdos fejlesztés a MÁV-nál; Domokos Erika; Napi.hu; 2018. augusztus 31.
A nyerteshez lásd: DXC Technology lesz a legnagyobb IT-szolgáltató neve és Czibók Zoltán, DXC Technology Magyarország: Az újjászületett ismerős

A bejegyzés kategóriája: informatika, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.