Skip to main content
gazdasághírközlésInternetközigazgatás: magyartávközlés

Szupergyors internet mindenkinek, biztonságos wifi az iskoláknak

Szerző: 2018. szeptember 2.szeptember 3rd, 2018No Comments

„Jászfényszarun is átadták a Szupergyors Internet Program keretén belül megvalósult fejlesztést 2018. augusztus 23-án. A kormányzati program célja, hogy Magyarország valamennyi településén mindenki számára biztosított legyen a megfelelő sávszélességű internet-elérhetőség. A hálózatfejlesztésre Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 3,2 milliárd forintot fordítanak.
A komplex kormányzati program megvalósítása révén 2018 végére minden magyar háztartásban elérhetővé válik – vezetékes vagy mobil szélessáv megoldással – a legalább 30 Mb/s sebességű internet-hozzáférés. A kormányzat és a piaci szereplők közös munkájának eredményeként 56 milliárd forint uniós támogatással közel 150 milliárd forint értékű beruházás valósul meg pályázati és önerős forrásból.

„Magyarország kormánya komplex szélessáv-fejlesztéseket valósít meg országszerte. A Szupergyors Internet Programnak (SZIP) köszönhetően eddig 536 településen összesen 515 ezer új végpont kiépítése történt meg. Jászfényszarun a 2193 háztartási, vállalkozási és közintézményi végponton keresztül minden helyi lakos számára elérhető az akár 250Mb/s sávszélességű internet-hálózat” – mondta Solymár Károly Balázs. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hozzátette: A SZIP mellett az iskolai fejlesztések is elengedhetetlenek, e körben a kormány 31 milliárd forintot szán internet hozzáférés és wi-fi fejlesztésre. A beruházásoknak köszönhetően országosan összesen 5070 állami finanszírozású köznevelési és szakképzési intézmény 1,3 millió tanulója és pedagógusa számára válik hozzáférhetővé a digitális oktatáshoz szükséges infrastruktúra.

Pócs János, a település országgyűlési képviselője elmondta: a megvalósult fejlesztés többről szól, mint a beruházás 101 millió forintos összege, hiszen a kormány hosszú távon, előre gondolkodik, és így a jövőnkbe fekteti ezt a pénzt. Az elvégzett korszerűsítések alapvető feltételként járulnak hozzá a családok megélhetéséhez, az önkormányzatok működéséhez és a helyi gazdaság élénkítéséhez.

A hálózatot az Invitel Távközlési Zrt. építette ki korszerű optikai technológiával. A település lakosai a kedvezményes árú Digitális Jólét alapcsomagra is előfizethetnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében zajló fejlesztéseknek köszönhetően közel 150 ezer végponton válik elérhetővé a megfelelő minőségű, gyors internet.”

Forrás:
Szupergyors internet mindenkinek, biztonságos wifi az iskoláknak; Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2018. augusztus 24.