„Smart Territory” fejlesztésekre pályázik a Kolozs Megyei Tanács

„A közigazgatási eljárások egyszerűsítésére és az intézményi szolgáltatások hatékonyabbá tételére „Kolozs megye – Smart Territory” elnevezésű pályázatot nyújt be a megyei önkormányzat a meghirdetett Adminisztratív Kapacitás Operatív Program 2014-2020 keretében.

A több mint 4 millió lej értékű pályázat informatikai fejlesztések révén elősegíti a különböző intézmények közötti együttműködést, egységes ügyfélkapu-szolgáltatás létrehozását az urbanisztikai osztály számára, digitalizált archívum megvalósítását.

„Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az innovatív technológiák alkalmazására a mindennapokban és közigazgatásban is egyaránt. Minden új fejlesztés ezen a területen felhasználóbarát és egyszerű kell hogy legyen, ami megkönnyíti az ügyintézést a lakosok számára. Ennek a pályázatnak a célja a megyei közigazgatás és intézményrendszer kapacitásának fejlesztése infokommunikációs technológiák révén. Kolozs megye jelentős fejlődési potenciállal bír ezen a területen, és ha a lehetőségek tudatosan kerülnek kihasználásra, az itt élő lakosok érezhetik jobban magukat egy élhetőbb, környezetbarátabb megye szolgáltatásait élvezve” – nyilatkozta Szőcs Endre Kolozs megyei tanácsos.”

Forrás:
„Smart Territory” fejlesztésekre pályázik a Kolozs Megyei Tanács; Maszol; 2018. szeptember 20.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:külföldön, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.