Skip to main content
energiagazdaságinformatikakörnyezetvédelemközigazgatás: magyartechnika

György László az ITM stratégiájának meghatározó elemeiről

Szerző: 2018. szeptember 23.No Comments

„…A következő négy-öt évben négyezermilliárd forintot fordít a kormányzat közútfejlesztésre, így 2023-ra nem lesz olyan település, ahonnan fél óra alatt ne lehetne elérni valamelyik gyorsforgalmi utat – közölte György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Válság után, válság előtt? című szakmai konferencián. Hozzátette: folytatódnak a vasútvillamosítások és az autópálya-építések, ez utóbbiak egészen az országhatárokig.

György László beszélt arról is, hogy a tárca négy nagy ügy elérését fogalmazta meg: az innovatív vállalkozások támogatását, a gyors és biztonságos közlekedést, a tiszta, okos és megfizethető energiát, valamint a tiszta országot. Ezen ügyek köré csoportosult az ITM stratégiája 15 nevesített programmal, az azokhoz rendelt több mint hatvan projekttel, amelyeket a következő 12 évben valósítanak meg.”

Forrás:
Törvényt készítenek elő a fenntarthatóságról; Somogyi Orsolya; Magyar Idők; 2018. szeptember 21.
Lásd még: Válság után, válság előtt? A fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel; Greenfo – Zöld iránytű a neten; 2018. szeptember 20.