Skip to main content
energiagazdaságközigazgatás: magyartechnika

Veszprémből indulhat az e-töltő forradalom

Szerző: 2018. szeptember 23.No Comments

„Elektromos járművek és töltőhálózat tesztelésére, valamint későbbi piaci bevezetésére indul kísérleti projekt Veszprémben – közölték a rendszer fejlesztői és üzemeltetői hétfőn Veszprémben sajtótájékoztatón.
Csapó Balázs, a rendszert fejlesztő Servo Movement ügyvezetője elmondta: a projekt minden eleme kísérleti fázisban van, szeptember 17-től egy hónapon át ingyenes tesztüzemben kezd működni az elektromos hálózati elérések közösségi megosztása Veszprémben. Tesztelőik elektromos járművekkel – kerékpárokkal, kismotorokkal és rollerral – járják majd a várost, amelyekben az internetre kötött fedélzeti egységekkel kapnak visszajelzéseket a használatról.

Az ügyvezető üzleti modelljükről szólva azt mondta: a későbbiekben terveik szerint „nagyon kis összegért” lehetne használni a bővíthető töltőhálózatot, amelyek bevétele az elektromos hálózatot megosztók, az üzemeltetők és a rendszer fejlesztői közt oszlana meg.

Csapó Balázs elmondta: kezdeményezésük a globális piacra tervezett megoldás, a projektben svájci befektető vesz részt. Hozzátette: tapasztalataikat Kínában szerezték, ahol sok elektromos jármű közlekedik.

Temesvári Balázs, az üzemeltető Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, Veszprémben hét helyszínen érhetők el töltőpontok, illetve Balatonalmádi központjába is tervben van egy kiépítése, amelyek a tesztüzem alatt ingyenesen hozzáférhetők, és az elektromos járművek mellett telefonok, laptopok töltésére is alkalmasak.”

Forrás:
Veszprémből indulhat az e-töltő forradalom; Világgazdaság; 2018. szeptember 18.
Lásd még:
Servo Movement
Magyar e-motor hódítaná meg a városokat; Index.hu; 2017. június 9.