Skip to main content
gazdaságjogközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyarszakirodalom

Kiadvány 152 ország és régió adókulcsairól és adózási szabályairól

Szerző: 2018. október 23.No Comments

„A kiadvány 152 ország és régió adókulcsairól és adózási szabályairól ad áttekintést
A PwC idén is összeállította Worldwide Tax Summaries – Corporate Taxes 2018/19 című útmutatóját, amely a világszerte alkalmazott társaságiadó-kulcsokról és adójogszabályokról ad áttekintést.

Az útmutatóból a döntéshozók, a szabályozók és az adózási szakemberek is megismerhetik a világ számos országában alkalmazott aktuális adókulcsokat és az adózási rendszerek legfontosabb jellemzőit.

A több mint 2 800 oldal terjedelmű útmutató 152 ország adatait tartalmazza, szerzői a helyi PwC tagvállalatok szakértői. Három változatban érhető el, köztük digitális és mobileszközökre optimalizált változatban is. A tavalyi útmutató online kiadása több mint 5 millió oldalmegtekintést ért el, ami az előző évhez képest 40%-os növekedést jelent.

A PwC Worldwide Tax Summaries online változata a következő linken érhető el: www.pwc.com/taxsummaries. A Worldwide Tax Summaries (WWTS) három formában érhető el: letölthető elektronikus könyvként, PDF fájlként, valamint megtekinthető online a www.pwc.com/taxsummaries címen. A WWTS weboldal teljes mértékben kompatibilis a mobileszközökkel, így bármilyen eszközön gyors és könnyű hozzáférést biztosít a rendszeresen frissített tartalomhoz. A felhasználók 20 kategóriában kereshetnek a társasági és egyéni adózással kapcsolatos információkat, a jelentősebb adóváltozásokról átlagosan 30 napon belül kerül fel frissítés, feltüntetve a legutolsó módosítás dátumát. A kiadvány az egyes PwC tagvállalatok adószakértőinek felsorolását is tartalmazza, akik az adott területen tanácsadással tudnak segíteni. A Worldwide Tax Summaries tartalma a Tax Analysts által működtetett www.taxnotes.com weboldalon is elérhető.”

Forrás:
Megjelent a PwC Worldwide Tax Summaries – Corporate Taxes 2018/19 című útmutatója; PwC (PricewaterhouseCoopers); 2018. október 10.