Skip to main content
gazdaságszakirodalom

Innovatív személyközlekedési rendszerek és mobilitási szolgáltatások

Szerző: 2019. augusztus 4.No Comments

„A közlekedés, valamint a gazdaság, a társadalom és a környezet kölcsönösen hatnak egymásra, amit a technológiai fejlődés befolyásol. A legújabb jármű- és információtechnológiai megoldások, valamint a fenntarthatósági elvárások olyan jelentős átalakulásokat eredményeznek, amelyek az utazói viselkedést is alapjaiban megváltoztatják.
Az előadás összefoglalja a személyközlekedési rendszerrel, a helyváltoztatási módokkal és folyamatokkal kapcsolatos fogalmakat, szabályszerűségeket, technológiákat, alkalmazási területeket, fejlődési irányokat és fejlesztési lehetőségeket. Mivel a személyközlekedési rendszer egyre nagyobb mértékben automatizált speciális információs
rendszerré alakul át, ezért az előadás vázolja a komplex információs rendszerek fejlesztését megalapozó modellezési módszereket, majd a modellek közlekedési alkalmazását. A mobilitási „paletta” legkorszerűbb megoldásainak bemutatása és összehasonlítása mellett lehetővé válik a reális jövőbeli lehetőségek megismerése is.”

Forrás:
Innovatív személyközlekedési rendszerek és mobilitási szolgáltatások; Csiszár Csaba; Közlekedéstudományi Szemle; 69 (1)., 2019 14-23. o. (PDF)