Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Óriási érdeklődés mellett 11 nap alatt több, mint 180 milliárd forint támogatási igény érkezett a piacvezérelt KFI pályázatra

Szerző: 2019. augusztus 4.No Comments

„Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy az NKFI Alapból meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2019-1.1.1-PIACI KFI) című pályázati felhívásra beérkezett támogatási igények összesített értéke meghaladta a rendelkezésre álló forrás négyszeresét, ezért a támogatási igények további benyújtását az NKFI Hivatal 2019. július 31-én 14 órakor lezárja.
Az NKFI Hivatal 2019 februárjában kifejezetten azért szervezte meg az Országos Innovációs Fórumot, hogy az ökoszisztéma minden szereplője megismerje az innováció fontosságát, és javaslataival közvetlenül is hozzájárulhasson az innovációs környezet, valamint a pályázati rendszer megújításához. Így több mint 2800 érdekeltet sikerült bevonni a tervezési folyamatba, és a konzultáció tapasztalatait, valamint az azt követő nyilvános társadalmi egyeztetésen felmerült véleményeket az NKFI Hivatal már az idei legnagyobb pályázati konstrukciójába, a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket támogató felhívásba is beépítette.

Ezeket a törekvéseket a pályázat iránti intenzív érdeklődés visszaigazolta. Bár az eredeti beadási határidő csak 2019. augusztus 5-én járna le, a mai napig több mint 500 db pályázat érkezett összesen 180,5 Mrd Ft támogatási igénnyel. Mivel a benyújtott támogatási igények meghaladják a rendelkezésre álló keret négyszeresét, az értékelési ütemterv tarthatósága érdekében az NKFI Hivatal a benyújtást – a Pályázati felhívásban, valamint a 2019. június 12-én megjelent közleményében foglaltaknak megfelelően – a benyújtási határidő lejárta előtt lezárja.

A lezárást követően megkezdődik a benyújtott pályázatok értékelése. A megújított értékelési rendszerben a bírálatok minőségét az anonim szakértői állomány bővítésével, képzésével és minőségbiztosítási rendszer bevezetésével támogatja az NKFI Hivatal. Támogatási döntés az ütemterv szerint 2019. november elejére várható.”

Forrás:
Óriási érdeklődés mellett 11 nap alatt több, mint 180 milliárd forint támogatási igény érkezett a piacvezérelt KFI pályázatra; Széchenyi 2020; 2019. július 31.
Lásd még:
Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása 2019-1.1.1-PIACI_KFI; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; 2019. május 29., 2019. július 31. (Verzió: 2)
Országos Innovációs Fórum; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; 2018. február 5-március 6.
Több mint 2800 vállalkozó kapcsolódott be az Országos Innovációs Fórum rendezvényeibe; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; 2018. március 7.