Elindult az e-jegyrendszer a tatabányai helyi járatokon

„ Az e-buszjegyet egy mobiltelefonra letölthető alkalmazáson keresztül lehet megvásárolni, és 60 percig lehet vele utazni a T-Busz járatain.

Budapest után Tatabányán is bevezették a helyi közösségi közlekedésben a mobiltelefonon keresztül megváltható elektronikus jegyet. A T-Szol Zrt. központjában sajtótájékoztatón számoltak be erről október 7-én, amelyen részt vett Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője és Schmidt Csaba polgármester, valamint Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.
E-buszjeggyel közlekedhetünk Tatabányán

A vezérigazgatója kifejtette: a magyarországi nagyvárosok közül októbertől elsőként Tatabányán érhető el a Közlekedési Mobiljegy szolgáltatás, amely a T-Busz valamennyi járatán biztosít lehetőséget utazásra. A mobil jegyvásárlási lehetőségen belül első lépésben a 60 percen belül tetszőleges számú átszállásra lehetőséget biztosító menetjegy érhető el. Ezt követően az üzemelési tapasztalatok figyelembevételével tervezik a további bővítéseket.A Mobiljegy nevű alkalmazás letöltése és a regisztráció után az utasok a busz oldalán lévő QR kóddal érvényesíthetik jegyüket, és a sofőrnek kell megmutatni a vásárlást igazoló, mozgó ábrát.

Mint arról már beszámoltunk, Tatabánya 5,6 milliárd forintos támogatást kapott tömegközlekedésének teljes megújítására a Modern Városok Programon belül. Ennek része többek között a forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítása, illetve elektromos buszok beszerzése és forgalomba állítása is.”

Forrás:
Elindult az e-jegyrendszer a tatabányai helyi járatokon; KEMMA.hu; 2019. október 7.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika, Internet, közigazgatás:magyar, technika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.