Tesztelési szakaszban az e-Akta

„A bírósági iratokba történő elektronikus iratbetekintést biztosító e-Akta tesztelése az Egri Törvényszéken 2019. október 1-jén megkezdődött.

Az Egri Törvényszék a Heves Megyei Ügyvédi Kamarával együttműködve teszteli a Digitális Bíróság Projekt keretében az ügyfelek számára kialakított e-Akta alkalmazást, az ún. Ügyfél Iratbetekintő Rendszert (ÜIR). Az ügyvédi kar visszajelzéseinek figyelembevételével a fejlesztések finomhangolására kerül sor.

A fejlesztés egy kényelmi szolgáltatást nyújt az ügyfelek számára. Az alkalmazás használatával az ügyfelek személyes megjelenés nélkül, bármikor és bárhol megtekinthetik az iratokat, így utazással és ügyintézéssel felmerülő költséget és időt takaríthatnak meg.

A tesztelési szakaszban az Egri Törvényszéken és járásbíróságain – a 2019. október 1-jén és azt követően – indult polgári és büntető peres ügyek iratai online, a nap 24 órájában már rendelkezésre állnak.

Az e-Akta alkalmazás és a szolgáltatás használatával kapcsolatos ügyféltájékoztató itt érhető el.

Az alkalmazás éles üzembe állításával a bírósági ügyek iratainak elektronikus megtekintése várhatóan 2020. január 1-jétől már valamennyi bíróságon lehetővé válik. ”

Forrás:
Tesztelési szakaszban az e-Akta ; Magyarország Bíróságai; 2019. október 15.

A bejegyzés kategóriája: jog, közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.