A magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiája (2019-2030)

„A magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiáját (2019-2030) az az igény hívta életre, hogy a digitalizációs és technológiai forradalom időszakában, amikor felértékelődik a környezetbarát megoldások szerepe, átsegítsük a hazai vállalkozásokat a gazdasági szerkezetváltáson.

A kormány célja a stabilan működő, sok embernek munkát adó vállalkozói kör megerősítése, és a gyors növekedésre képes vállalatok támogatása annak érdekében, hogy sikerrel vegyenek részt a nemzetközi versenyben. Az intézkedések emellett a vállalkozóbarát intézményrendszer megteremtését célozzák a tehercsökkentés jegyében.

Az egyértelmű intézkedési tervet tartalmazó KKV Stratégia 7 pillér mentén tárgyalja a szükséges beavatkozásokat: a szabályozási és adózási környezet, az e-kormányzat fejlesztése, a vállalkozások innovációs és digitalizációs képességének megerősítése, a tudásátadás, a kkv-k finanszírozáshoz jutásának ösztönzése, a nemzetköziesedése és a generációváltás támogatása.

A KKV Stratégia a kapcsolódó anyagok között érhető el, valamint a kormany.hu oldal dokumentumtárában.”

Forrás:
A magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiája (2019-2030); Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2019. november 11.
A magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiája (2019-2030); Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2019. november 5. (PDF)

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.