Skip to main content
közigazgatás: magyarszakirodalomtársadalomterületfejlesztés

Innováció & Identitás települési, vidéki és regionális dimenzióban

Szerző: 2019. november 18.No Comments

„Bemutatták az Innováció & Identitás települési, vidéki és regionális dimenzióban című konferencia kötetét az NKE Ménesi úti Campusán. Az esemény a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetségének és az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézet Kutatásmódszertani és Mérésügyi Irodájának együttműködésben valósult meg.

Az Innováció & Identitás települési, vidéki és regionális dimenzióban című konferencia kötetét idén májusban, a Széchenyi Könyvtár Dísztermében megtartott bemutató alkalmával ismerhették meg a terület iránt érdeklődők. A kötetben a konferencia előadásai mellett megtalálhatók a szerzők lektorált tudományos művei, illetve a konferencia során a döntéshozók számára megfogalmazott ajánlások is. A falu-és városfejlesztési trendek mellett olyan területek eredményeit is bemutatták, mint az okos városok magyarországi kihívásai, a jövő közlekedési nehézségei és megoldási lehetőségei. Az elméleti alapozás mellett olyan gyakorlatias előadások is megtalálhatók a kiadványban, amelyek a kiterjesztett valóság lehetőségeivel és megvalósulási formáival foglalkoznak részletesen.

A bemutató résztvevői reményüket fejezték ki, hogy a kötet publikálása nem a megkezdődött közös gondolkodás lezárása, hanem mindössze egy menet közbeni mérföldkő, amelyre építve, jövőre egy hasonlóan színvonalas konferencián mutatják be és vitatják meg az addig elért eredményeiket.

A kötet elektronikusan elérhető az alábbi linken

Forrás:
Kötetbemutató a Ménesi úti Campuson; Bende Zsófia; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; 2019. október 22.