Skip to main content
informatikajogközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaszakirodalom

Mesterségesintelligencia-eszközök — szakértői rendszerek — alkalmazása a közigazgatásban

Szerző: 2019. december 2.No Comments

„A könyv a mesterséges intelligencia (MI) egyik részterületével – a szakértői rendszerekkel és alkalmazásukkal a közigazgatásban – foglalkozik.
Ezek a rendszerek képesek a szakértői tudás modellezésével, a jogszabályok és szabályzatok alapján következtetéseket végezni egy adott kérdés megválaszolása érdekében. A feltett kérdések okát és a megoldást megmagyarázzák.
A kötet ismerteti továbbá a szakértői rendszer szolgáltatásait (dokumentumtár, annotáció, fogalomtár, szemantikus keresés, konzultáció és chat), példákat is mutat rájuk az Emerald keretrendszer felhasználásával. Bemutatja azokat a feltételeket és nehézségeket, amelyek jellemzik a szakértői rendszerek bevezetését a közigazgatásba. Kitér néhány hazai lehetőség és külföldi alkalmazás ismertetésére. Végezetül röviden összefoglalja a mesterségesintelligencia-eszközök jövőre gyakorolt hatásáról szóló vitát.”

Forrás:
Mesterségesintelligencia-eszközök — szakértői rendszerek — alkalmazása a közigazgatásban; Futó Iván; ISBN 978-615-6020-58-1 (nyomtatott), ISBN 978-615-6020-59-8 (elektronikus); Dialóg Campus; 2019 (PDF) és letöltés EPUB-ban