A megyei jogú városok erősítsék meg a klímavédelem iránti elkötelezettségüket!

„Magasabb életminőséget, technológiaváltást, versenyképességet jelent az éghajlat védelme.

“Legfontosabb feladatunk továbbra is az, hogy megőrizzük az élhető környezetet a jövő generációinak, ezért a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) jövő heti újjáalakuló közgyűlésén arra teszek javaslatot, hogy erősítsük meg a klímavédelem iránti elkötelezettségünket” – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke.

“A hazai nagyvárosok az elmúlt években élharcosai voltak a klímavédelemnek, s ez a jövőben sem lehet másként. Fontos, hogy a korábban megfogalmazott céljaink támogatói mögött ne csak azokat a településvezetőket tudhassuk, akik már elkötelezték magukat az életminőséget, technológiaváltást, versenyképességet, együttműködési képességet és jövőképet jelentő ügy mellett, hanem azok is, akik az októberi helyhatósági választásokon újonnan nyerték el a polgárok bizalmát.
Szövetségünk, s rajta keresztül a megyei jogú városok a jövőben is aktív szerepet kívánnak vállalni a klímavédelemben, hiszen mi is felelősek vagyunk a környezetünk megóvásáért. Ezért csatlakoztunk az Under 2 nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez, azzal, hogy 2050-re 80 százalékkal csökkentjük az üvegházhatást okozó szén-dioxid-kibocsátásunkat.”

“Ezt úgy tudjuk elérni, hogy – folytatva az előző évek munkáját – környezettudatos fejlesztéseket hajtunk végre, és az erőforrásokkal megfontoltan gazdálkodó városokat alakítunk ki. Mindannyiunk közös jövőjéről tehát nekünk, magunknak kell dönteni, s ennek érdekében a városüzemeltetés terén készek vagyunk a klímavédelmet is szolgáló innovatív megoldásokat bevezetni.””

Forrás:

Szita: erősítsük meg a klímavédelem iránti elkötelezettségünket!
; Kapospont; 2019. december 5.
Lásd még:
Under2 Coalition
Under2 Coalition; Wikipédia

A bejegyzés kategóriája: fenntartható fejlődés, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.