Skip to main content
szakirodalomszervezet

Megjelent a „Hiszem, Tudom, Érzem” című könyv a pozitív projektmenedzsmentről

Szerző: 2019. december 8.No Comments

„Megjelent a „Hiszem, Tudom, Érzem” című könyv a pozitív projektmenedzsmentről a Positive Attitude Consulting Ltd. gondozásában

A közelmúltban mutatták be a „Hiszem, Tudom, Érzem – A pozitív projektmenedzsment – Történetek, elméletek, tippek” című könyvet, melynek szerzője, 16 társszerzővel együtt, Kiszőllősi Szántó Beáta, aki egyúttal a könyv megálmodója, kiadója és szerkesztője. Kovács Ildikó, a PMSZ titkárságvezetője a könyv társszerzője és egyben projektmenedzsment szakértője. A kiadványban 13 projekttörténeten keresztül mutatják be a társszerzők a pozitív projektmenedzsment gyakorlati példáin keresztül a tapasztalataikat. A kiadvány nagy erénye, hogy egyedülálló módon magyar nyelven teszi elérhetővé a pozitív pszichológia projektmenedzsmentben alkalmazott eszköztárát. Emellett egy új fogalmat és a gondolkodásmódot is bevezet a gyakorlatba: a PPM-et, azaz a pozitív projektmenedzsmentet.

A könyv a Magyar Projektmenedzsment Szövetség támogatásával jött létre.

Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökének ajánlója a könyvhöz:
A pozitív projektmenedzsment egy létező, a gyakorlatban jól bevált, a projektek és a szervezetek sikerességét elősegítő módszer. Jó lenne, ha minél több helyen alkalmaznák, hiszen rohanó világunkban mindenre gyorsan kell reagálnunk. Sokszor kapkodva, sietve próbáljuk megoldani feladatainkat, végrehajtani projektjeinket, amiatt előfordul, hogy hibázunk. A világ ezen a felén a hosszú évek alatt kialakult szervezeti kultúrák nem igazán tudnak mit kezdeni a hibákkal, kudarcokkal, illetve pozitív módon tekinteni a változásokra. Ezért is nagyon fontos, hogy a könyv szerzői által bemutatott bátorító, tanulságos történetek inspirálják a könyv olvasóit. A szerkesztő által tett módszertani megjegyzések még fogyaszthatóbbá teszik a történeteket. A kötet második felében található elméleti alapok és gyakorlati tippek pedig hasznos információval szolgálnak azoknak, akik a pozitív projektmenedzsment útján kívánják hatékonyabbá, sikeresebbé tenni szervezetüket, projektjeiket. A kiadvány igazi színes tárháza a pozitív projektmenedzsmentnek, amelyben ki-ki megtalálhatja a számára hasznos eszközt. Ajánlom mindenkinek!

A könyv megrendelhető ide kattintva

Forrás:
Megjelent a „Hiszem, Tudom, Érzem” című könyv a pozitív projektmenedzsmentről; Magyar Projektmenedzsment Szövetség; 2019. november 12.