Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődés

Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR): Új felületen követhetjük az informatikus hallgatók pályáját

Szerző: 2020. január 27.No Comments

„A diplomantul.hu portál legújabb fejlesztéseként elérhető a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) új modulja, amely az informatikus hallgatók életútját tárja fel a tanulmányi és a munkaerőpiaci összefüggések vizsgálatával.

Hogyan alakult az informatikus hallgatók pályája a képzés megkezdését követően? Mennyi ideig dolgoztak a tanulmányaik mellett? Számított-e a tanulmányok melletti munka vagy az oklevél megszerzése az elhelyezkedéskor, valamint későbbi pályájukon? A Felsőoktatási Pályakövetés (informatika) modul célja, hogy segítsen tényadatokon nyugvó választ találni a fenti és hasonló kérdésekre.

A modul adatbázisa – a DPR korábban publikált moduljaihoz hasonlóan – több magyarországi hatósági regiszter (Felsőoktatási Információs Rendszer, Magyar Államkincstár, Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, Pénzügyminisztérium) anonim összekapcsolásával jött létre.

Az új, interaktív online felület a https://www.diplomantul.hu/felsooktatasi-palyakovetes linken érhető el.

Az online fejlesztés az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósul meg a „Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban” (EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001) című projektben.”

Forrás:
Új felületen követhetjük az informatikus hallgatók pályáját; Oktatási Hivatal; 2019. december 18.