Az év végére a miskolci okososzlopok minden funkciója működni fog

„ Az új funkciókhoz előbb áramra és internetre is szükség van.

Még ebben az évben „okosítják” mind a harminc, a város különböző terein, közterületein korábban kihelyezett a világítás mellett egyéb pluszfunkciók fogadására képes oszlopot – mondta el érdeklődésünkre a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Az év végére működnek
– A berendezéseknek az elmúlt évben csak a beszerzése és kihelyezése történt meg, a felállított oszlopokhoz erős­áramú és optikai hálózat kiépítése szükséges. Jelenleg folyamatban vannak a szolgáltatók közötti egyeztetések, hamarosan pedig a munkálatok is megkezdődnek. Az év végére az oszlopok minden funkciója működni fog – mondta Veres László.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az új okoseszközöket a Modern városok program – okos Miskolc projekt részeként telepítették Lillafüredtől a belvárosig, Miskolctapolcáig zömében miskolci tereken és turisztikai helyszíneken. Ilyen eszközzel gazdagodott például a Szinva terasz, a Deák tér, a Hősök tere, a Vörösmarty tér, a Szent István tér, a Centrum előtti tér vagy az Erzsébet tér is, de a Petőfi térnél és a Szinvaparkkal szemben is van egy-egy okososzlop.
Számos funkció

Az oszlopok beüzemelésüket követően számos funkcióval rendelkeznek majd. Lesz bennük színes RGB LED-világítás távvezérlő funkcióval, wifihálózat, térfigyelő kamera, beépített vészhívó, két normál USB-töltőaljzat és háromszemélyes, az oszlopra rögzített ülőfelület is. Ezen túl három eszközben szállópor-koncentrációt mérő és adattovábbító berendezés is helyet kap.

Az első ilyen oszlopot tavaly tavasszal helyezték üzembe a Bartók téren, az a 125 éves ÉMÁSZ ajándéka volt Miskolc városának.”

Forrás:
Év végére okosak lesznek az oszlopok; BOON.hu; 2020. március 4.

A bejegyzés kategóriája: energia, fenntartható fejlődés, közigazgatás:magyar, technika
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.