Skip to main content
informatikaInternettechnika

A Google szünetelteti a Chrome- és a Chrome OS új változatainak kiadását a koronavírus-járvány miatt

Szerző: 2020. március 23.No Comments

„Most stabil működésre, nem új funkciókra van szükségük a felhasználók millióinak.

Mivel az internetezők túlnyomó része a Google-féle Chrome böngészőt használja, és világszerte egyre több ember dolgozik otthonról a koronavírus terjedésének megállítása érdekében, a keresőkirály úgy döntött, hogy a közeljövőben nem látja el új funkciókkal a programot és a Chrome OS operációs rendszert. A fő ok, hogy stabil maradjon a böngésző működése, ami a vészhelyzet közepette igen fontos szempont.

Tweetjében a Chrome fejlesztői csapata azt írta, hogy szüneteltetik a Chrome- és a Chrome OS-frissítések kiadását. [Ez így félreérthető! A jelen főverzióhoz (80) folyamatos a biztonsági frissítések kibocsátása. A következő 81-es verziót nem adják ki egyelőre.Szerk.] Céljuk, hogy stabil, biztonságos és megbízható programot használhassanak mindazok, akiknek munkája, mindennapi tevékenysége függ a Chrome-tól.

Manapság megszokhattuk, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásokat rendszeresen frissítik, foltozgatják, azonban sokszor fordul elő, hogy a frissítés telepítése után valamilyen hiba miatt kellemetlenségeket kell elszenvedniük egyes felhasználóknak. Ezért érthető és üdvözlendő a Google döntése.”

Forrás:
Fontos bejelentés a Chrome-böngészőről; Mészáros Csaba; Computerworld; 2020. március 19.
Google pauses Chrome and Chrome OS releases due to coronavirus outbreak; Catalin Cimpanu; ZDNet; 2020. március 18.
Upcoming Chrome and Chrome OS releases; Google, Chrome Releases; 2020. március 18.