Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarművelődés

A felnőttképzések a veszélyhelyzetre tekintettel megvalósulhatnak online formában is

Szerző: 2020. március 30.No Comments

„Péntektől létrejön a digitális(abb) felnőttképzés Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a felnőttképzések a veszélyhelyzetre tekintettel megvalósulhatnak online formában is, közölte Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ).

A döntés azért fontos, mert a járványügyi veszélyhelyzet elrendelése után csak az egyetemekre, majd az általános- és középiskolákra, illetve az óvodákra és bölcsődékre születtek korlátozó intézkedések, a felnőttképzési tanfolyamokra nem született szabályozás. A szervezet közleménye szerint a mai naptól az egész iparágat érintő, a képzés folytonosságát támogató, az aktuális kihívásoknak megfelelni képes változások lépnek életbe az Innovációs és Technológiai Minisztérium intézkedésére a kormány döntése értelmében.

A felnőttképzések a jelen veszélyhelyzetre tekintettel megvalósulhatnak online formában. Történhet akár e-mailen, telefonon keresztül vagy más módszer biztosításával, a képzés óraszámába beszámítható módon helyszíni jelenlétet nem igénylő, képzési tevékenységet akkor is, ha azt eddig jogszabály vagy más előírás nem engedte. „Ez a gyakorlatban annyit jelenthet, hogy távolléti képzésben megtarthatóvá válnak az ilyen típusú kontaktórák is, amely a képzéseket végzőknek és a képzéseken részt vevőknek egyaránt pozitív” – közölte Zsuffa Ákos, az FVSZ nemrég másodszor is újraválasztott elnöke.”

Forrás:
Az OKJ-s képzéseknél is átállnak az online oktatásra – interjú; Felnőttképzők Szövetsége; 2020. március 28.