Skip to main content
egészségügygazdaságinformatikaközigazgatási informatika

Felkészült a 4iG a járvány miatt várható változó gazdasági környezetre

Szerző: 2020. március 30.No Comments

„– A járványhelyzet sokkolta a gazdaságokat, az egész világ számára egy új, példátlan helyzetet teremt, és egyelőre lehetetlen megjósolni a válság kimenetelét. A 4iG stabil gazdasági alapokon áll, fennállásának legjobb évét tudhatja maga mögött. Rendelésállományunkban nincs változás, a projektek teljesítése zökkenőmentes. Munkavállalóinkat minden lehetséges eszközzel támogatjuk az otthoni munkavégzésben. Úgy látjuk, hogy a jövőben felerősödik a távmunka, a digitalizáció, az IT-biztonsági szolgáltatások, a mesterséges intelligencia alkalmazása és a robotizáció iránti igény Magyarországon is. Mivel az informatika ezen szegmensei a 4iG-nek stratégiai területek, arra számítunk, hogy a társaság a megváltozott gazdasági környezet ellenére képes lesz a jövőben is kiemelkedően teljesíteni – közölte a Magyar Nemzettel a 4iG általános vezérigazgató-helyettese. Linczényi Aladin elmondta: folyamatos kapcsolatban állnak a partnereikkel és a beszállítókkal, és tény, hogy a fizikai eszközökben a globális cégeket érzékenyen érinti az áruforgalom akadozása az egyes európai országokban elrendelt karantén, illetve a fokozott ellenőrzések miatt.

– Ennek hatásait már érezzük, de projektjeink többségénél jelen pillanatban még nem okoz jelentős csúszást a járványhelyzet.

Szerviztevékenységünket sem kellett leállítanunk, így a Dell, HP, Lenovo és Kingston eszközök garanciá­lis és márkaszervizes javítását jelenleg is végezzük – emelte ki a vezérigazgató-helyettes.

Mint mondta, teljes mértékben felkészültek arra, hogy akár egy országos karantén elrendelését követően is zavartalan formában szolgáltassanak. A nemzetközi hírek és elemzők hatására a 4iG már januárban létrehozta a vállalat üzletmenet-folytonossági munkacsoportját, amelyben a stratégiai területeket működtető vezetők kaptak helyet, akik az elmúlt időszakban kidolgozták és megteremtették a cégnél a biztonságos munkavégzés feltételeit.

– Fokozatosan szigorítottuk a munkaegészségügyi és higiénés előírásokat, megfelelő eszközök biztosításával az irodai területen. Több belső információs csatornát nyitottunk, és már jó időben leállítottuk a külföldi kiküldetéseket, szabadságolásokat, valamint betiltottuk a rendezvényeket, belső hírleveleinkben pedig folyamatosan ajánlásokat fogalmazunk meg munkavállalóink és családtagjaik egészségének megóvása érdekében – sorolta. – Jelentős eszközbeszerzéssel megerősítettük és kibővítettük a távoli elérés feltételeit, ezzel megoldódott 620 munkavállalónk egyidejű csatlakozása a vállalati hálózathoz. Munkatársaink többsége ma már otthonából látja el feladatait, a személyes jelenlétet igénylő szolgáltatásainknál pedig megfelelő munkavédelmi eszközökkel láttuk el a kollégákat – ismertette Linczényi Aladin.”

Forrás:
Felkészült a 4iG a járvány miatt várható változó gazdasági környezetre; Thurzó Katalin; Magyar Nemzet; 2020. március 25.