Szijjártó Péter köszöni a Huawei segítségét – és a magyar 5G kiépítésben való részvételét is

„Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter a Huawei Technologies képviselőivel folytatott pénteki megbeszélésen elismeréssel szólt az idén európai 20. és magyarországi 15. születésnapját ünneplő Huawei hazánkban vállalt felelősségéről; arról, hogy a kínai cég több mint 2000 ember számára biztosít munkahelyet, és arról is, hogy a Huawei adományokkal segíti a Covid-19 vírus elleni hazai küzdelmet.

A Liszt Ferenc reptéren pénteken reggel landolt a Huawei egészségügyi adománycsomagja; a szállítmány 3000-3000 darab orvosi szemüveget és orvosi védőruhát, illetve 50 ezer darab orvosi maszkot tartalmaz. A csomag tartalma a külgazdasági tárcán keresztül kórházakba kerül. A cégnek egyébként nem ez az első felajánlása, március 20-a óta több európai országba is küldtek a vírus, illetve a járvány megfékezéséhez szükséges egészségügyi felszereléscsomagokat.

A megbeszélésen a magyar tárcavezető hangsúlyozta: továbbra is nyitott és tisztességes gazdasági, üzleti környezetet fog Magyarország biztosítani a külföldi befektetők számára. Az Európai Unión belül most zajló, a következő generációs mobilhálózatokra, az úgynevezett 5G-re vonatkozó biztonsági kockázatelemzése kapcsán Szijjártó Péter megismételte: üdvözli a Huawei részvételét a magyarországi 5G kiépítésében.

A magyar kormány változatlanul fenntartja a globális távközlési szállítókkal szembeni álláspontját, miszerint származási ország alapján senkit sem szabad kizárni a versenyből. Ez nem a megfelelő módszer a kiberbiztonsági kihívások kezelésére, és a magyar emberek javát sem szolgálja – közölte Szijjártó Péter.”

Forrás:
Szijjártó köszöni a Huawei segítségét – és a magyar 5G kiépítésben való részvételét is; Napi.hu; Szabó M. István, 2020. április 3.

A bejegyzés kategóriája: hírközlés, közigazgatás:külföldön, közigazgatás:magyar, politika, távközlés
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.