Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarművelődés

Magyar Diplomáciai Akadémia – szeptemberben indul a Diplomataképző Program

Szerző: 2020. április 13.No Comments

„Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá a Magyar Diplomáciai Akadémia szeptemberben induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) között. A két intézmény szoros együttműködésében megvalósuló képzésre április 15-étől lehet jelentkezni.

A Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programja széleskörű, versenyképes tudást kínál mindazoknak, akik a magyar diplomáciai karban kívánnak dolgozni, és a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket akarják képviselni a világban. A Program célja, hogy a képzést sikeresen teljesítő hallgatók a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai legyenek.

A Diplomataképző Program szakmai színvonalát a külügyi feladatellátásban jártas, elismert hazai és külföldi szakemberek garantálják. Az egyéves kurzus helyszíne a Ludovika Campus, ahol a felvételt nyert hallgatók a külügyi tevékenység szempontjából fontos szakmai és nyelvi ismereteket sajátíthatnak el a különböző készségfejlesztő kurzusokon és interaktív tematikus tréningeken való részvétel mellett.

A Diplomataképző Program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján és annak Facebook-oldalán.”

Forrás:
Diplomataképző programot indít a KKM és az NKE; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; 2020. április 9.
„… április 15-től lehet jelentkezni a Magyar Diplomáciai Akadémiára…” Facebook