Online is szervezhető nyelvvizsga

„ Az április 10-én megjelent kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online módon is szervezhetnek nyelvvizsgát. Az elektronikus vizsga lehetősége az egészségügyi kockázatok növelése nélkül segíti elő, hogy a tanulók többletpontokhoz juthassanak a felvételi eljárásban.

A számítógépes nyelvvizsgák lebonyolítására érvényes engedéllyel rendelkező vizsgaközpontok az országos veszélyhelyzet idejére akkreditációjuk online vizsgáztatással való kiegészítését kérelmezhetik az Oktatási Hivatalnál (OH) annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány idején is biztosított legyen a nyelvvizsgázás lehetősége.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára a rendelkezéssel kapcsolatban hangsúlyozta: A legfontosabb, hogy a kialakult járványhelyzetben ne érje hátrány a továbbtanulni szándékozó tanulókat, akik otthonról, közvetlen kontaktus nélkül letehetik a nyelvvizsgát. Emlékeztetett, hogy a vonatkozó rendelet értelmében, akár az írásbeli, akár a szóbeli résznyelvvizsga teljesítése – amennyiben az ebben a tanévben történik – a pontszámításnál komplexnek számít, így az online vizsgázók az idei felsőoktatási felvételi eljárás során jogosulttá válnak a többletpontra.

A nyelvvizsgaközpontok elektronikus úton nyújthatják be az akkreditációs kérelmet, amelyet az OH soron kívül, legfeljebb 8 napos eljárás során elbírál. A központnak az akkreditációs szabályozáson túl biztosítania kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához, a vizsgázók biztonságos beazonosításához szükséges technikai feltételeket is.

A nyelvvizsgaközpontok az OH honlapján tájékozódhatnak a szabályozás részleteiről. A lehetőség első körben a legszélesebb kört kiszolgálva, várhatóan angol és német nyelvből lesz elérhető.”

Forrás:
Online is szervezhető nyelvvizsga; Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2020. április 15.

„Az április 10-én kihirdetett, 101/2020-as számú kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online nyelvvizsgát szervezhetnek.

Annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány idején is biztosított legyen az akkreditált nyelvvizsgázás lehetősége, a számítógépes nyelvvizsgák lebonyolítására érvényes akkreditációval rendelkező vizsgaközpontok kérelmezhetik az Oktatási Hivatalnál (OH) akkreditációjuk online vizsgáztatással való kiegészítését, az országos veszélyhelyzet idejére.
A nyelvvizsgaközpontok a szabályozás részleteiről az OH honlapján tájékozódhatnak.”

Forrás:
Online nyelvvizsga is szervezhető a veszélyhelyzetben; Oktatási Hivatal; 2020. április 15.
Felhívás számítógépes nyelvvizsga megszervezésére érvényes akkreditációval rendelkező államilag elismert nyelvvizsgaközpontok számára; Oktatás Hivatal; 2020. április 14.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar, közigazgatási informatika, művelődés
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.