Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának többségi részesedését

Szerző: 2020. május 4.No Comments

„A Magyar Posta két leányvállalatán keresztül megvásárolta a Díjbeszedő Csoporthoz tartozó három tagvállalatnak (Díjnet Zrt., Díjbeszedő Faktorház Zrt. és Díjbeszedő Informatikai Kft.) a Takarék Invest Kft. tulajdonában álló részesedését. A tranzakciót a felek 2020. április 30-án zárták.

A tranzakció célja, hogy a digitális szolgáltatások iránti fokozott igények kiszolgálását segítse és ezáltal a Magyar Posta Csoport hosszú távú eredményességét biztosítsa. A Posta alaptevékenységéhez és fejlesztési terveihez jól illeszkedik a Díjbeszedő Csoport vállalatainak profilja, és a szinergiák még teljesebb kihasználása mellett lehetőség nyílik – a hagyományos postai tevékenységek mellett – a postai szolgáltatásokhoz kapcsolható digitális ügyféligények magasabb fokú kiszolgálására.

A lépés szervesen illeszkedik a Takarék Csoport szervezeti-szerkezeti átalakításába, amelynek egyik célja a működési profil ésszerűsítése és megtisztítása, a banki alaptevékenységekhez szorosan nem kötődő területek leépítése. A Takarék Invest Kft. a Csoport 2018 novemberében elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően döntött az üzletrészek értékesítéséről, a tranzakciók értékbecslésére vezető nemzetközi tanácsadó cég bevonásával került sor.

A Díjnet Zrt. 51%-os részesedését a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vásárolta meg, a Díjbeszedő Faktorház Zrt. 51%-os valamint a Díjbeszedő Informatikai Kft. 50%-os részesedését pedig a Díjbeszedő Holding Zrt. A Magyar Posta Zrt. a tranzakcióval közvetett, teljes irányítást szerzett ezen vállalatok felett.”

Forrás:
A Magyar Posta megvásárolta a Díjbeszedo Csoport három tagvállalatának többségi részesedését; Magyar Posta; 2020. április 30.