Magyary Zoltánra emlékeztek

„A magyar közigazgatás nemzetközi hírű és iskolateremtő tudósára Magyary Zoltánra emlékeztek az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán. Az Oktatási Központban található emléktáblát Magyary közelgő születésnapja alkalmából koszorúzták meg, amely egyben halála 75. évfordulójának is emléket állít.

A megemlékezésen az ÁNTK képviseletében Smuk Péter dékán, Kaiser Tamás, Téglási András és Zachar Péter Krisztián dékánhelyettesek, valamint Kristó Katalin a dékáni hivatal vezetője vettek részt. A koszorúzás kapcsán Smuk Péter dékán elmondta, hogy az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar számára Magyary Zoltán közigazgatásban végzett tevékenysége, jogtudósi tudományos életműve mindmáig irányadó. Korszakalkotó reformer, aki európai műveltsége és a polgári alapértékekhez való ragaszkodása révén, valamint a hagyomány és megújulás kettősségének összebékítésével mindmáig a hallgatók számára is példaként szolgálhat. A dékán hangsúlyozta, hogy Magyary Zoltán nemcsak elméleti szakember volt, aki iskolateremtő tanárként, nemzetközileg elismert szaktudósként dolgozott, hanem egyben jó tollú publicistaként és kiváló köztisztviselőként a gyakorlati életben is számos alkalommal a hagyományokra támaszkodó újítóként szolgált.”

Forrás:
Magyary Zoltánra emlékeztek; Tasi Tibor; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; 2020. június 9.
Lásd még:
Máig nem feledi Tata híres szülöttét, aki tudománnyá tette a közszolgálatot; Szűr Annamária; KEMMA – a Komárom-Esztergom megyei hírportál; 2020. június 11.
„A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság szervezésében az idén megemlékeztek névadójukról, a közigazgatás modernkori megújítójáról és útmutatójáról Tatán.”

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.