Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatörvények, határozatok

A legfőbb ügyész 13/2020. (VI. 26.) LÜ utasítása az ePostakönyv alkalmazásáról

Szerző: 2020. június 27.No Comments

„…1. §
(1) Az elektronikus postai feladójegyzékek létrehozására a Magyar Posta Zrt. (a továbbiakban: Posta) által fejlesztett ePostakönyv alkalmazás (a továbbiakban: ePostakönyv) ügyészségi használatát elrendelem.

(2) Az ePostakönyv ügyészségi informatikai rendszerekhez illesztése a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztályának (a továbbiakban: Informatikai Főosztály) a feladata.

2. §
(1) Az ePostakönyvbe adatok bevitelére és azok módosítására jogosult személyt a munkáltatói jogkör gyakorlója jelöli ki.

(2) Az ePostakönyvbe betekintésre jogosult
a) az (1) bekezdés szerint kijelölt ügyészségi alkalmazott,
b) az Informatikai Főosztály vezetője által kijelölt ügyészségi alkalmazott,
c) az általa vezetett, irányított, illetve felügyelt szervezeti egységre vonatkozó adatokba a munkáltatói jogkör gyakorlója,
d) a szervezeti egységre vonatkozó adatokba az informatikai terület felügyeletében közreműködő ügyészségi alkalmazott.

(3) Az ePostakönyv használatához szükséges ügyészségi regisztrációt, valamint az ügyészségi regisztrációk karbantartását a Legfőbb Ügyészség és a Posta közötti szerződés szerinti területi szintű kapcsolattartóként megnevezett ügyészségi alkalmazott végzi.

3. §
(1) Az ePostakönyv ügyészségi regisztrációval való használata kizárólag ügyészségi informatikai hálózatból engedélyezett.

(2) Az ePostakönyvbe az ügyészségi regisztrációval való belépéseket és az ePostakönyv használatát a munkáltatói jogkör gyakorlója – az Informatikai Főosztály közreműködésével – jogosult ellenőrizni.

4. §
Az ePostakönyvbe adatok bevitelére és azok módosítására vonatkozó jogosultságot az ügyészségi informatikai konfigurációkezelő alkalmazásban nyilván kell tartani….”

Forrás:
A legfőbb ügyész 13/2020. (VI. 26.) LÜ utasítása az ePostakönyv alkalmazásáról; Hivatalos Értesítő; 2020. évi 34. szám; 2020. június 26.; 3366. o. (PDF)
Lásd még:
Az ePostakönyv használata; Magyar Posta Zrt.