„Az ország díszére.” A Corvina könyvtár budai műhelye – Kiállítás 3D-ben

„Elkészült A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című 2018. november 6. és 2019. február 10. között megrendezett kiállításunk kétnyelvű (magyar és angol), 3D változata. A kiállítás teljes enteriőrjét rekonstruáló szolgáltatás eredeti terében végigsétálva tájékozódásunkat nyilak, valamint az alsó menüsor segítik. A látvány mindenhol nagyítható, a szövegek, továbbá a kiállított tárgyak – kéziratok, ősnyomtatványok, pénzérmék stb. – közelről is tanulmányozhatók. Az összefoglaló szövegek és a kiállított darabok a hozzájuk tartozó feliratokkal együtt – kattintás után – nagyított formában jelennek meg a képernyőn.

Az eredeti kiállításhoz képest a kódexekhez számos esetben további – belső vagy a kötéseket ábrázoló – képeket is csatoltunk. Az eredeti kiállítás videói mellett újdonság a tárlat tartalmáról szóló kurátori kisfilm a legelső teremben. A kiállított kódexek jelentős részének teljes digitalizált változata rendelkezésre áll a Bibliotheca Corvina Virtualis honlapon, amelyet szíves figyelmükbe ajánlunk.

A virtuális kiállítás szerkesztője Zsupán Edina, az eredeti kiállítás kurátora, a 3D változat Takács István munkája.

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye – 3D változat

A kiállítás nyomtatott katalógusai:

„Az ország díszére.” A Corvina könyvtár budai műhelye. Kiállítási katalógus, szerk. Zsupán Edina, Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2020.
Zsupán Edina, A Corvina könyvtár budai műhelye. Kiállítási Kalauz / The Corvina Library and the Buda workshop. A Guide to the Exhibition, Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2018.

Az új felület játékos felfedezésére ad lehetőséget a „Vezesd körbe tekinteted!” című játékunk!”

Forrás:
Corvina-kiállítás 3D-ben; Országos Széchenyi Könyvtár; 2020. április 23.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar, művelődés
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.