Kapcsolt Államigazgatási Paneladatbázis, a különböző államigazgatási nyilvántartások személyi szintű adatösszekötése

„A Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Adatbankjában létrejött a legújabb Kapcsolt Államigazgatási Paneladatbázis, az Admin3. A különböző államigazgatási nyilvántartások személyi szintű adatösszekötése – a korábbi hullámokhoz hasonlóan (Admin1 és Admin2) – lehetővé teszi a magyar lakosság 50 százalékos mintáján a népesség munkaerőpiaci, munkanélküliségi, oktatási és egészségügyi jellemzőinek tudományos vizsgálatát 2003 és 2017 között. Az egyéni és vállalati szintű, hosszú idősoros, ugyanakkor természetes azonosítókat nem tartalmazó paneladatbázis egyedülállóan szerteágazó tartalmú. Az Admin3 forrásregiszterei között szerepelnek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Államkincstár, az Oktatási Hivatal, a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisai.”

Forrás:
A KRTK Adatbank Kapcsolt Államigazgatási Paneladatbázisa; Sebők Anna; Közgazdasági Szemle; LXVI. évf., 2019. november; DOI:10.18414/KSZ.2019.11.1230; 1230—1236. o. (PDF)
Lásd még:
MTA KRTK Adatbank
Először a régióban: szabadon kutathatók az összekötött államigazgatási adatok Magyarországon; Sebők Anna; KRTK blog/Portfolio.hu; 2020. június 24.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar, szakirodalom, tudomány
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.