Skip to main content
gazdasághírközlésinformatikaInternetközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődéstársadalomtávközlés

Elkészült az új digitális keretstratégia, a Nemzeti Digitalizációs Stratégia (NDS) 2021-2030 tervezete

Szerző: 2020. július 5.No Comments

„ Elkészült a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiát (NIS) felváltó új, infokommunikációs keretstratégia, a Nemzeti Digitalizációs Stratégia (NDS) 2021-2030 tervezete, amely hozzájárul, hogy Magyarország a digitális átalakulás szükségszerűségét felismerve a digitális gazdaságot, oktatást és a digitális közszolgáltatásokat állítsa versenyképességi és modernizációs törekvéseinek középpontjába. Az NDS kiemelt célja, hogy az intézkedéseknek köszönhetően hazánk digitális fejlettsége az évtized közepére meghaladja az európai uniós átlagot, 2030-ra pedig a tíz élenjáró uniós gazdaság közé kerüljön.

A Stratégia átfogó célja, hogy Magyarország a gazdaság, az oktatás, a kutatás-fejlesztés-innováció, valamint a közigazgatás területén olyan összehangolt erőfeszítéseket tegyen a digitalizáció előmozdításáért, amelyek – nemzetközi mércével mérve is – jelentős mértékben járulnak hozzá az ország versenyképességének és az emberek jólétének javulásához. Ennek érdekében egymással összehangolt intézkedéseket tartalmaz a fő pillérek, azaz a digitális infrastruktúra, a digitális készségek, a digitális gazdaság és a digitális állam területein.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az NDS mellékletben megtalálható tervezete kapcsán a csatolt véleményező formanyomtatványon várja a társadalmi, gazdasági szereplők, állampolgárok, vállalkozások, civil szervezetek észrevételeit legkésőbb 2020. július 13. hétfőig az ndspartnerseg@itm.gov.hu e-mail címen.

Az NDS tervezete és a véleményező nyomtatvány a kapcsolódó anyagoknál érhető el.”

Forrás:
Elkészült az új digitális keretstratégia tervezete; Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2020. június 30.
Kapcsolódó anyagok:
Véleményező nyomtatvány NDS (Docx)
NDS (PDF)