Skip to main content
informatikaművelődéstechnikatudomány

Mesterséges intelligencia (MI): közös tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

Szerző: 2020. július 27.No Comments

„Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont tananyaga gyakorlati példákkal mutatja be a gépi tanulás és adatelemzés alapjait.

Az ELTE és a Microsoft közös célja, hogy minél több hallgató megismerkedhessen a mesterséges intelligencia (MI) alapjaival, lehetőségeivel és alkalmazási területeivel. A letölthető tananyag gyakorlatorientáltan mutatja be a gépi tanulás, adatelemzés alapjait a Microsoft eszközeinek és szolgáltatásainak segítségével. Az anyag megértéséhez alapvető statisztikai ismeretek és Python programozási tudás szükséges. A tananyag tantermi és egyéni oktatásra is alkalmas, interaktív tanítási formára épít. Megvizsgálja a gépi tanulás és a neurális hálózatok alapjait, áttekinti az elemzési folyamatot, illetve bemutat néhány klasszifikációs, regressziós és klaszterezési algoritmust.

A tematika egyelőre nem terjed ki a fejlesztések mögött álló mélyebb matematikai és algoritmikus alapokra, de az egyes leckék és témakörök szinte mindegyike tartalmaz a témához kapcsolódó olvasmányokra mutató linkeket, amelyek segíthetnek a megszerzett alapismeretek elmélyítésében. A tervek szerint a tananyag részeként rövidesen elkészül két, nagyobb lélegzetű demó, illetve a jövőben arra is lehetőség, hogy a résztvevők speciálisabb ismereteket szerezzenek a három nagy terület, az adattudományi, adatmérnöki és adatelemzői témakörökben.”

Forrás:
Közös tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft; Eötvös Lóránd Tudományegyetem; 2020. július 14.