Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyar

Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját a 4iG

Szerző: 2020. augusztus 8.No Comments

„Újabb informatikai szolgálató cég választotta Debrecent regionális központjának. Magyarország egyik vezető IT nagyvállalata, a 4iG kedden nyitotta meg új irodáját a belvárosban. A társaság célja megszólítani a magasan képzett munkaerőt. Az iroda létrehozásával hosszútávon mintegy 100 szakembert tudnak majd helyben foglalkoztatni.

Tágas, világos terek a legmodernebb megoldásokkal: ilyen környezetben dolgozhatnak a 4iG debreceni munkatársai. A társaság magas szintű szakmai és technológiai szolgáltatásokkal támogatja a magyarországi vállalatok digitális átalakulását. A 4iG szeretne az észak-magyarországi régióban jelentős szerepet vállalni a digitális gazdaság felépítésében.

Linczényi Aladin, a társaság általános vezérigazgató helyettese a keddi megnyitón azt mondta: Debrecen megfelelő feltételeket biztosít az ide települő ipari és szolgáltató cégek számára is.

– Itt amellett, hogy az infrastrukturális feltételek adottak, szeretnénk támaszkodni a város méltán híres egyetemi és oktatási hátterére, a régióban elérhető kiválóan képzett munkaerőre, munkatársakra – mondta Linczényi Aladin.

A húsz fővel induló iroda létszáma a tervek szerint rövid időn belül akár 100 főre is bővülhet. A 4iG célja, hogy a magasan képzett szakemberek számára vonzó életpályát kínáljon. Ezért a Debreceni Egyetemmel is együttműködést tervez a társaság. Kutatásfejlesztési programokban szeretnének részt venni és várják a frissen végzett diplomásokat is.

Barcsa Lajos alpolgármester kiemelte: a veszélyhelyzet ideje alatt mindössze 1 százalékkal emelkedett a munkanélküliség Debrecenben, de fontos, hogy több lábon álljon a város gazdasága.

– Az informatika pont egy olyan iparág, amelyet nem érintett meg annyira a veszélyhelyzet, illetve a pandémia időszaka, sőt a visszajelzések azt mutatják, hogy akár több megrendelést is tudtak ezek a cégek magukénak, ami mindenféleképpen azt mutatja, hogy az ilyen típusú beruházásokkal válságtűrőbbé válik a debreceni gazdaság is – hangsúlyozta Barcsa Lajos.

Az alpolgármester hozzátette: a Debrecen 2030 program garantálja, hogy a városban folyamatosan tudnak szakembereket képezni az itteni munkáltatók számára.”

Forrás:
Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját a 4iG; Pinczés Mariann; Dehir.hu; 2020. augusztus 4.