Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatikaművelődéstörténelem

Jelentősen bővülnek az Elektronikus Levéltári Portál szolgáltatásai

Szerző: 2020. szeptember 6.No Comments

„A Magyar Nemzeti Levéltár örömmel értesíti kutatóit, hogy az elmúlt években lezajlott fejlesztéseknek köszönhetően a jövő évtől tervezi bevezetni a kutatói kérések online leadását az Elektronikus Levéltári Portálon (www.eleveltar.hu) keresztül. Ezt megelőzően 2020. szeptember 1. és 2020. szeptember 30. között teszteljük a rendszert. A tesztidőszak keretében az Országos Levéltárban a P és az R szekció (Magánlevéltárak és Mohács utáni gyűjtemények) iratanyagára vonatkozó kéréseket az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül fogadjuk, ebben számítunk az Önök segítségére és türelmére.

A Bécsi kapu téren található többi iratanyagra az eddig megszokott módon lehet kérést leadni. A tesztidőszak folyamán felmerülő esetleges nehézségek miatt elnézésüket és türelmüket kérjük. Előre is köszönjük az online kérésekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat, amelyeket a scope@mnl.gov.hu e-mail címre küldhetnek.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárához intézett online kérésleadás feltétele a www.eleveltar.hu oldalon keresztül történő online beiratkozás, melynek részleteiről itt található bővebb információ. Sikeres regisztrációkor minden esetben küldünk egy megerősítő e-mailt. Kérjük, figyeljék a levélszemetet (spam) is!

Az online beiratkozás további előnye, hogy a kutatói fiókban megtekinthető a leadott kutatói adatlap, valamint a korábban leadott kérések is.

Felhívjuk kutatóink figyelmét, hogy ha bármikor korábban már regisztráltak az Elektronikus Levéltári Portálra, kérjük, hogy semmiképpen ne regisztráljanak újra, hanem jelentkezzenek be az akkor megadott e-mail címmel! Ha nem emlékeznek a korábbi jelszavukra, kérjük használják a jelszóemlékeztető funkciót.”

Forrás:
P és R szekciós anyagok online kikérése; Magyar Nemzeti Levéltár; 2020. augusztus 28.