Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Informatikai hiba miatt összeomlottak szerda délután a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszerei

Szerző: 2020. szeptember 27.No Comments

„Informatikai hiba miatt összeomlottak szerda délután a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszerei – írja a Portfolio.hu. A portál úgy tudja, csütörtök reggelig sem sikerült kijavítani a hibát. Az NKH weboldala mindenesetre csütörtök délelőtt sem volt elérhető, sem az NHK eHivatal.

A hibát azok észlelték először, akik tegnap KRESZ-vizsgán vettek részt: eleinte nem minden vizsgateremben található számítógép tudott csatlakozni a központi rendszerhez, majd pár perc elteltével pedig a teljes rendszer összeomlott és elérhetetlenné váltak a tesztsorok. Bár sok vizsgázó több órán át várakozott a teremben a rendszer újraindulására, úgy tudni, erre végül nem került sor, hazaküldtek mindenkit és új, díjmentes vizsgaidőpontot ígértek a résztvevőknek.

Hogy mi okozta a hibát, az még nem derült ki, de valószínűleg nem csupán a KRESZ-vizsgákat üzemeltető háttérrendszerrel van baj, hanem rendszerösszeomlásról.”

Forrás:
Összeomlott a Nemzeti Közlekedési Hatóság rendszere; 24.hu; 2020. szeptember 24.
Lásd még:

„Elhárult a közlekedési szakterületeket érintő informatikai rendszerhiba, így újra elindultak az ügyfélfogadások, ismét működnek a telefonok és az elektronikus levelezés.
Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését!”

Forrás:
Helyreállt a közlekedési szakterületeket informatikai hálózata; KORMÁNYHIVATALOK – Hírek (Mniszterelnökség); 2020. szeptember 24.