Skip to main content
egészségügygazdaságközigazgatás: magyarszakirodalomtársadalom

Fókuszban a megyék, 2020. I. félév

Szerző: 2020. október 26.No Comments

„A KSH „Fókuszban a megyék” című kiadványa negyedévről negyedévre önálló webfelületen ad tájékoztatást az érdeklődők számára a főváros, valamint a 19 megye társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásáról. A kiadvány térképeivel, interaktív grafikonjaival és rövid, lényegre törő magyarázataival az egyes témakörök megyénkénti áttekintése mellett azok összehasonlítására is lehetőséget biztosít. Az e felületen megjelenő információk között megyénként és témakörönként is lehet választani, a tájékozódást negyedévente frissülő, Excel-formátumban letölthető táblaanyag is segíti.
A kiadvány felületéről közvetlen átjárást biztosítunk a KSH területi adatokat is tartalmazó statikus (STADAT) és dinamikus (Tájékoztatási adatbázis) adatbázisaihoz, valamint a módszertani tudnivalókhoz és a kiadványarchívumhoz is.

  • 2020 I. félévében számos gazdasági-társadalmi folyamatra hatással volt a koronavírus okozta járvány és az annak megfékezésére hozott intézkedések, ezért kiadványunkban az ezekkel összefüggő változásokra külön figyelmet fordítottunk.
  • A fenti térképek néhány kiemelten fontos adat alapján mutatják be a megyék, illetve a főváros egymáshoz viszonyított pozícióját.
  • A képernyő bal szélén a feldolgozott témák, jobb szélén pedig a területi egységek közül válogatva tekintheti át az olvasó az egyes megyék, valamint Budapest aktuális társadalmi és gazdasági állapotát.

Témakör: Területi összefoglaló kiadványok; Budapest; Közép-Magyarország; Közép-Dunántúl; Nyugat-Dunántúl; Dél-Dunántúl; Észak-Magyarország; Észak-Alföld; Dél-Alföld
Kapcsolódó adatok:
Statisztikai tájékoztatók archívuma

Forrás:
Fókuszban a megyék, 2020. I. félév; Központi Statisztika Hivatal; 2020. október 16.