Skip to main content
informatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Tájékoztató a KSH-ELEKTRA technológiaváltásáról

Szerző: 2020. december 7.No Comments

„Tisztelt Adatszolgáltató Partnerünk!

A Központi Statisztikai Hivatal átalakítja a KSH-Elektra adatgyűjtési rendszert, kivezeti a böngészők által korlátozottan vagy egyáltalán nem támogatott Adobe Flash alapú működést és lecseréli az eddig használt egyedi űrlap technológiát az elektronikus ügyintézés során már jelenleg is számos területen bevezetett és központilag támogatott iFORM technológiára. A rendszer használatában, a már megszokott funkciók tekintetében adatszolgáltatóink nem fognak lényeges változást érzékelni.

Az éles üzembe helyezést megelőzően, 2020. december 28. és 2021. január 12. között próbaüzemet végzünk, ezen időszakban a KSH-Elektra rendszer nem lesz elérhető, kérdőívek beküldésére nem lesz lehetőség.

A KSH-Elektra leállására, valamint az ünnepekre való tekintettel, feladatunk zökkenőmentes ellátásához kérjük, szíveskedjenek ez évi hátralévő adatszolgáltatási kötelezettségüket minél előbb, legkésőbb december 22-ig teljesíteni.

A KSH-Elektra rendszerben továbbra is biztosított marad az XML feltölthetősége, azonban az iFORM technológia miatt az adatstruktúra változni fog. A KSH munkatársai felvették a kapcsolatot a külső fejlesztőkkel a megfelelő felkészülés érdekében. A fejlesztőknek szóló tájékoztató anyag és mellékletei elérhetőek ezen az oldalon.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy 4 adatgyűjtés kivételével a 2021. januári indulásnál az adatokat csak XML fájlformátumban lehet majd feltölteni, mivel a CSV importálás fejlesztésére az éles indulást követően, a technológiaváltási projektünk második ütemében kerül sor….”

Forrás:
Tájékoztató a KSH-ELEKTRA technológiaváltásáról; Központi Statisztikai Hivatal; 2020. november 27.